Onderhoud leder

Onderhoud lederen dokterstas

Een kwalitatieve lederen dokterstas is een ademend en levend natuurproduct. Uw dokterstas heeft de de juiste voeding en bescherming nodig om er levenslang van te blijven genieten.

De eerste maanden is behandeling niet nodig, maar na verloop van tijd kan het leder wat beginnen uitdrogen en zorgt de juiste behandeling ervoor dat het leder weer tot leven komt. Een goede behandeling houdt uw tas waterafstotend en vuilwerend. Ook zullen krasjes weer verdwijnen. Uw dokterstas zal zo een mooi patina krijgen doorheen de jaren. De complimenten van uw patiënten zullen niet uitblijven.

Insprayen met een waterafstotende spray is niet nodig bij onze plantaardig gelooide tassen. Door de natuurlijke looiing zijn ze al waterafstotend. Niet plantaardig gelooide tassen kan je eventueel wel met een spray behandelen, hoewel u wellicht nooit lang met uw tas in de regen zal lopen. Een beetje regen kunnen ze zéker aan, waardoor wij het in het algemeen niet echt aanraden.  

We onderscheiden 2 types verzorging, die afhankelijk van het type leder van uw dokterstas kunnen worden toegepast. Voor het meest voorkomende, iets stuggere leder, kan u best een kwaliteitsvolle lederbalsem gebruiken. Voor een dokterstas uit erg soepel leder kan dan weer best een verzorgende lederdressing (ledermelk) gebruikt worden. 

 

Lederbalsem voor dokterstassen:

Na verschillende testen, selecteerden we een erg kwalitatieve en natuurlijke lederbalsem van een Duitse producent (Made in Germany) met meer dan 100 jaar ervaring. We behalen hier altijd erg mooie en natuurlijke resultaten mee. Na het inwrijven van de lederbalsem met een stofvrije doek, even laten rusten en vervolgens met een propere stofvrije doek nog eens zacht opwrijven. Uw tas zal er in het begin iets donkerder uitzien en na verloop van tijd weer de oorspronkelijke kleur krijgen. 

 

Lederdressing (ledermelk) voor dokterstassen:

Hier selecteerden we een op en top Nederlands kwaliteitsproduct, de lederdressing van Rapide. Het principe blijft hetzelfde: eerst inwrijven met een stofvrije doek, even laten rusten en nogmaals zacht opwrijven. 

Beide methodes altijd eerst even ter test op de onderkant van uw tas toepassen.    

Telkens geven we bij elke tas op onze website aan (helemaal onderaan de productpagina bij 'gerelateerde producten') welke van beide types verzorging wordt aangeraden voor die specifieke tas.     

Heeft u nog vragen over de verzorging van uw dokterstas, contacteer ons via info@medischetassen.be. Wij helpen u graag verder. 

 

Tonen als Foto-tabelBekijk LijstBekijk

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Effax Leder balsem 50ml Mini Quickview
  € 22,95
 2. Effax Leder balsem 150ml Tube Quickview
  Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 28,50
 3. Rapide Leder dressing met lanoline 100ml Quickview
  Waardering:
  € 12,95
Tonen als Foto-tabelBekijk LijstBekijk

3 producten

Van hoog naar laag sorteren